ollaan miten kuten ja sen verran kiiruinen kesä on ollut, että blogi on jäänyt hyvin vähälle huomiolle. Nytkin oikeastaan ainoa fiksu teko olisi kirmata petiin kaksosten viereen ennen kuin siellä herätään ja vaaditaan läsnäoloa stereona. Juho on vielä toistaiseksi mummuloimassa, saapunee huomenna tai ylihuomenna ELI vielä ainakin yksi yö kaksilapsista nukkuaikaa. On siis nukuttu väljemmin jo kohta kaksi viikkoa, voinen siis hetken kukkua nyt.

Pikaisesti muutamia uutisen tynkiä sähkösanomatyyliin, jotta on hälytyksen tullessa helppo vain tallentaa ja mennä kunnumaan.

- Me tulemme törkeän tyyriiksi Turulle. Me saimme KOTIAPUA! Vau. Ihana täti on käynyt laskujeni mukaan kaksi tai kolme kertaa eli kerran viikossa juhannuksesta lähtien. Viime viikko tosin jäi väliin, koska oli tullut joku mycket akuutti tapaus. Me emme siis ole akuutteja, mutta eipä tuo haitannut kun kerran yksi oli joukosta poissa niin on ollut kevyempää.

- Matiaksen tuet on haettu, päätöksiä odotellaan malttamattomasti. Puheterapeutti on vielä hakusessa. Fiksumpi olis lukenut itsensä puheterapeutiksi. Töitä olis niin pal ko jaksais tehdä. Vinkki kaikille.

- Matiaksen kuvakortit ovat teon alla, laminaattori odottaa pöydällä ja kamerakin on laulanut kun on kuvattu ruokia. Vielä tarttis tulostella ja silppuilla kuvia laminaattorin ruuaksi. Lisäksi tarttis väkertää lokerikko kuville, ainekset kun ovat jo odottamassa. Toivottavasti tämä tila ei jatku yhtä pitkään kuin esim. eräiden kestovaippojen kohdalla...

- jaa juu ja Elina! Ei ole kauheasti vertaistukea ollut tarjolla enkä kyllä ole ehtinyt moista etsimäänkään, kun tätä elo on mitä on. Varmaan sitten jotain alkaa tulla "siinä sivussa", kun saadaan päätös korotetusta vammaistuesta (toivottavasti) ja päästään hakeutumaan sopeutumisvalmennuskursseille, joita meille on suositeltu.

- rouvaa vaivaa suunnaton tarve saada tavarat omiin koloihinsa. Tulos: viikon sisään ovesta on lipunut yksi puulaatikko, kaksi lipastoa ja kolme huitsin suurta koria. Lisäksi on koottu erinnäisiä pahvilaatikoita. Nyt vielä kun sais tavarat sortteerattua niihin niin olis lustia. Juu ja vielä olisi haussa kapea ja korkea lipasto. Mitat mielellään maksimissaan leveys 50, syvyys 55 ja korkeus 125 cm.... Korkeutta sallitaan muutama sentti enempikin, mutta muita mittoja ei mieluusti suurenneta juurikaan. Saa tarjota Silmänisku

- Tavaroiden järjestelyn lomassa olen myös kirjannut arkistoidut olennaisuudet iloiseen ruutuvihkoon. Yhdelle sivulle talvikengät, toiselle kesäkengät, kolmannelle talvivaatteet,... välikausihaalarit, sadevaatteet jne. Tulevaisuudessa ei siis tarvitse kompata kaikkia lootia läpi tietääkseeen onko meillä juurikin sopivat vermeet olemassa. Oi autuutta kun homma on valmis.

- isäntä on aavistuksen hapan kaiken säädön keskellä. Frouva kun on ollut äreänä myös touhunsa keskellä.

- meillä on upea takapihaspa: 600 litran allas komeiden puulaattojen päällä. Lapsilla isommasta pienempään on ollut sikahauskaa ja äiteellä on riittänyt kasteluvettä rehuille.

- isäntä on olltu töissä niin paljon, että alkaa tulla jo korvista ulos. Sinänsä raha on kivaa, mutta eipä tämä arki vuorotyöläisen vaimona ole herkkua. Olisi edes siisti sisätyö 8-16 mutku ei. Ensi vuonna????

- himpun verran jännityttää myös tuleva elokuu, kun elo menee uusiksi Matiaksen mennessä päiväkotiin... uusi arki tosin koittaa todenteolla vasta 31.8. Sitä ennen yhtäsun toista säätöä on reilusti. Esimerkkinä mainittakoon vaatteiden nimikointi. Helpottavia vinkkejä otetaan vastaan. Aion nimikoida pelkällä sukunimellä, koska saman nimisistä ei ole pelkoa ja näin vältyn mahdollisilta muutosnimikoinneilta, jos esim. Samu joskus menee hoitoon.

- edelliseen liitttyen, Matias sai myös taksikyydin päiväkotiin, kah kun autoa ei ole ja matkaaa 5km tai toista tuntia linja-autossa per suunta. Melko kallista... Turulle. Olemme pahoillamme. Emme jää tänne lusimaan kovin pitkäksi aikaa, toivottavasti. Josko ensi kesänä päästäisiin karkaamaan.

- olen saanut yhdet villapöksyt puikoilta pois ja viimeisteltykin ne on Hymy

- Matias osoittaa vihdoin mielenkiintoa vaipattomuutta kohtaan. Ottaa vaipan suvereenisti pois ja lorauttaa sinne missä on. Missään tapauksessa ei pottaa eikä pönttöön. Tai edes vessaan. Huoh.

Ja millä tätä arkea on jaksettu viime aikoina:

- Enää 11 yötä kylpylälomaan. Tiedossa lapsellista hauskaa 5vrkn verran. Mikä parasta, lasten nukahdettua ei tarvitse tehd kotitöitä vaan voi vain kölliä ja nukkua. Aah. Ja tämä kaikki mikäli emme keräile jotain inhoja megasilsoja runsain mitoin. Sikamaisen sellaisen varmaan nyppäämme sieltä mukaan, mutta väljäkös tuolla. Silsoja tulee syksyllä taas kuitenkin ovista ja ikkunoista. Huuto

Kenellä sattuu olemaan tylsää niin meille voi tulla observoimaan hektistä arkea. Vauhtia ei puutu ja tämä äiti hiukan kyllä kaipaa välillä aikuista seuraa. Näkemisiin.