oli meilläkin ilmassa tässä päivänä muutamana. Isäntäkin piti tosiaan sen kolme päivää lomaa. Onneksi aloitti lomansa jo sunnuntaina, muuten olisi nyt aavistuksen väsähtäneempi äiti-ihminen tässä koneella.
Meidän perheelle joulu on sikäli ristiriitainen aika, että minä tykkään sitä valmistaa ja laittaa, isäntä taas on EVVK-linjalla. Ennen lapsia kumpikin jouluili omiensa kanssa, nyt vuorovuosin eri isovanhempien kera. Isännän antipatiat johtuvat siitä, että heidän perheessään joulu on ollut sitä ikävää aikaa eli melko riitaisaa ja stressillistä. Anopin tuntien saatan kuvitella kuinka lystiä on ollut ;) No, tämän johdosta minun missioni onkin viime vuodet ollut se, että koitan parhaani mukaan tehdä joulusta kivan, rauhallisen kiireettömän, iloisen yhteisen ajan koko perheelle. Aika hyvin olen onnistunut, isäntä oli siskonsa kanssa pohtinut, että tänä vuonna oli stressittömin ja kivoin joulu ikinä. Hyvä. Lapset olivat myös tyytyväisiä, Juho tohkeissaan pukista ja lahjoista, Matiasta ei kumpikaan asia heilauttanut. Pukin vierailun ajan veti sikeitä ja lahjojaan ei halunnut avata itse. Positiivista on myös se, että lahjojen määrä pysyi järkevänä. Vuosien markkinointi on siis vihdoin mennyt perille isovanhemmillekin.
Ainoa negatiivinen puoli on se, että itse olen aikas kuitti kun hoidin lähes kaikki järjestelyt itse. Omasta halustani hyvin pitkälle. Sain jaettua työt pitkälle ajanjaksolle, mutta sittenkin ruokajärjestelyt, kattamiset, tiskit, ruokien säilöminen jääkaappiin jne veivtä mehuja niin tehokkaasti, että kun aattona pääsin sohvalle istahtamaan lasten nukahdettua niin alta 15 minuutin kuorsasin täyttä menoa. Joulupäivänä nukahdin sohvalle jo klo 19. Tänään onkin ollut todella väsy päivä ja isäntäkin jo täydessä tuohussa yliopistolla. Arki alkoi siis jo. Toisaalta hyvä niin. Josko saisi levättyä vähän ;)