Hengissä ollaan ja (kuiskaten) terveitä. Vaihteeksi. Väsyttää kyllä enempi kun pitkään aikaan, kaipa sairastelun ja toipumisen jälkeen saakin väsyttää. Juho on vaihteeksi mummulassa nauttimassa elosta. Me nautimme kolmelapsisesta ajasta. Että voikin olla rauhallista Nauru

Sähkeuutisia:
- Makku pääsi neurologilla käytyään työryhmäarviointiin, jossa puheterapeutti, fysioterapeutti/toimintaterapeutti, erikoislääkäri ja psykologi arvioivat hänet ja hoidon tarpeen. Päässee siis hoitoon ja jollain aikataululla alkaa ehkä puhumaan.
- Edelleen Makkusta hyviä uutisia. Hää on päässyt mitä ilmeisimmin ihmiskammostaan. Nautti olostaan liikunnan ihmemaassa ja lähestyy tuttuja, mutta harvoin tavattavia ihmisiä oma-aloitteisesti mm. hakeutuu syliin ja leikitettäväksi.
- Siiri mötkötti tuossa toissapäivänä olkkarin lattialla ja minut nähdessään sanoi hymyillen autuaallisesti: "äiti". Tästä päätelleen Makku ja Siiri oppivat puhumaan yhtä jalkaa Päättämätön Tai sitten eivät. Mikään lapsen kehitykseen liittyvä olettamus ei ole meillä toteutunut "normaalissa" aikataulussa.
- Samu tykkää voimistella. Ykköslajina punnerrukset ja päälleen mötkähtäminen jonkun auton, tyynyn, tason tms. päältä.
- Neuvolan täti infosi, että vihdoin on Turussa päästetty lapsiperheiden kotiapu lastensuojelun alta pois ja antoi puhelinnumeron, johon piti soittaa. Soitin, minua tentattiin ja sanottiin, että varmaaan jotain apua voi saada, muttei ihan nyt tällä viikolla, vaan vähän myöhemmin Nauru. Jäi tosi outo olo. Kovasti piti perustella, miksi apua tarvitsisin, mutten osannut sanoa omasta mielestäni mitään ihmeellistä. Jälkikäteen tuli mieleen, että olis pitäny tokasta, että olen niin väsynyt etten nyt jaksais kovin pitkästi tilittää Yllättynyt Joo, olen huono sanomaan, etten pärjää tai en jaksa tai tarvisin ehkä joskus ihan vaan ruuanlaitto- tai siivousrauhan. MUTTA soitin kumminkin. HUOM. Saa kattoo mitä tuleman pitää.

Sitten gallupkysymys lukijoilleni: Kumpi auttaa jaksamaan enemmän:
a) oma aika
b) uniaika?
Omat pohdintani julkistan jahka kerkiän. Nyt täytyy tankata unta, jotta jaksaa viettää omaa aikaa huomennakin.