Ah. Vaaka on mun kaveri. Pitkästä aikaa se näytti lukemia, jotka kertoivat säntillisen dieetin noudatuksen auttaneen ja nousemisen sijaan paino oli vaihteeksi laskenut! Ja tämähän vain innostaa jatkamaan ruokavalion noudatusta ja raskausdiabeteksen takia syöminkejäni vahtaan. Josko vaikka saisi nyt painon pysymään tasaisena ja jospa vaikka sokeritkin pysyisivät kurissa. En haluaisi toistaa samaan kuviota kuin Matiaksen kanssa aikanaan. Tässä raskaudessa on noita riskejä muutenkin ihan kotitarpeiksi. Niin ja tarkennukseksi niille, jotka eivät ole minua livenä nähneet niin lihaa riittää ihan passelisti ja painon ei todellakaan tarvitse minulla olla noususuhdanteessa vaikka kaksoset masussa möllöttävätkin ;)

Helpoksi tätä ruokavalio asiaa en selvästikään halua itselleni tehdä. Jääkaapista kun sattui löytymään litran purkki rasvatonta piimää niin tekaisin kasan piimälettuja. Toinen vaihtoehto olisi ollut a) piimälimppu b) saaristolaislimppu. Jälkimmäistä on reilusti kaapissa ensimmäistä syön vain minä ja se nyt ei tue ruokavaliotani juuri nyt (niin ja talkkunasta en tykkää). Lettuja siis. Aivan loistavan makuisia varsinkin jos tykkää makeasta. Juu, maistoin yhden. Pienen. Muut jäivät pojille. Isäntä hieroi onnellisena masuaan.

Tuon painon tippumisen lisäksi päivän toinen ahaaelämys oli havainto maidontuotannon uusiotuotannosta. Colostrumia pukkaa, onneksi ei sentään niin reilusti, että tarvitsisi vielä liivinsuojia kaivaa esiin. Isäntä jo huhuili Matiasta hätiin, mutta sain toppuuteltua. Juuri nyt ei tunnu hääviltä idealta patistaa takaisin rinnalle juuri vieroitettu 2v3kk poju. Luulen, että minulle riittää kaksi imetettävää kolmen sijaan. Isäntä kyllä argumentoi terhakkaasti, että Matiaksen rinnalle paluu oli hyvä dieetti myös. Just. Ja hänkö sitten imettäisi itse kolmea? Tandem olisi vielä mennyt, mutta en usko, että mielenterveyteni kestää kolmea imetettävää.

PIIMÄLETUT
1 l piimää
1,5 dl sokeria
1,5 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
Sekoita aineet keskenään. Paista paistinpannussa lettuja.