Perjantai tuli ja meni vauhdilla. Isäntä piti lupauksensa ja vei pojat ukkilaan ehtooksi. Sain ylhäistä yksinäisyyttä noin nelisen tuntia. Alunperin piti ompelemani, mutta tuossa viikolla älysin vihdoin ja viimein, että helvetti aukeaa, jos en toimerru viimeistään nyt säätämään paperitötä loppuun. Kas kun öiseen aikaan ei enää pää toimi kunnolla ja poikien kanssa tulee vaan sota jos ja kun yrittää keskittyä paperitöihin. Uhrasin siis ompelukset ja keskityin papereihin.
Tänään siis viilattiin verokorttia, vuoden 2007 kirjanpitoa, alkuvuoden ALV-asioita, alkuvuoden kirjanpitoa ja täytettiin veroilmoitus. Eipä käy kateeksi yrittäjiä, joilla on vielä enemmän liikkuvia osia systeemissään kuin mitä tämmöisellä pienellä elinkeinonharjoittajalla. Olen ihan sata varma, että jos joskus ryhdyn ihan aikuisten oikeesti yrittämään ihan päätöikseni niin ensimmäinen hankinta on kirjanpitäjä tai joku joka potkii mua päähän koko ajan, että kirjanpito on ajantasalla ja muistuttaa ajopäiväkirjan täyttämisestä. Kele. No nyt ne on tehty. Yhtä tulostetta vaille on tämä savotta.
Vielä kun joku järkkäis koko perheen vero-, kela-, vakuutus-, pankki- ja laskuläjät kauniisti kansioihin niin olis lystiä. Nyt ne on jo pari kuukautta maanneet aihealueittain lajiteltuina omissa lomakelaatikoissaan. Epäilyttää vaan, että jos noita ei nyt tässä ennen kaksosia järjestetä kansioihin niin seuraavan kerran asiaan ja tuplaantuneisiin läjiin palataan joskus muutaman vuoden päästä kuin niitä kaivetaan jostain tupaten täynnä olevasta muuttolaatikosta.
Mainittakoon muuten, että tuossa eilen saatiin sentään valmiiden kirjoihin yksi hahtuvaimu ja lisäksi leikattiin kankaasta irti muutama vaipankuvatus. Ompeluspino siis on kasvamaan päin, enää tarttis toimertua. Isäntä onneksi tossa vihjaisi, että olisi enenevissä määrin kuljettamassa jälkikasvua ukkilaan illoiksi. Suunnitelman taustalla lienee operaatio "poikien totutus ukin hoitoon", sillä oletettavasti lastenhoitoapua saatetaan tässä talossa arvostaa melkoisesti jonkun ajan kuluttua.