Heh. Tänään oli the päivä ja ohi on. Kotona ollaan muchos lystikäs verensokerimittari kinkussa kiinni. Tuo härveli mittaa sokeriarvon 5 minuutin välein ja sen lisäksi minä itse vielä 5 kertaa päivässä. Härveliin syötetään nuo itse mitatut arvot ja lisäksi ruokailut, jotka sitten laveasti esitellään myös kirjallisesti. Hih. Nyt sitten nukutaan pari yötä vain toisella kinkulla. Onneksi sai valita kinkun itse. Lauantaina sitten pääsen eroon härvelistä ja tuomio tulee ensi tiistaina. Toistaiseksi ainoa "virallinen" arvo on 0,6 pojoa yläkanttiin eli hyvin ei alkanut tämä mittaus kuten ounastelinkin.
Tänänen TYKS käynti siis sujui suhteellisen rennosti. Minulle osui itseäni isompi ja leveämpi kätilö, joka ei katsonut elämäntehtävänsä olevan saarnaamisen vaan asiallisen faktojen kartoituksen saralla. Tulimme siis hyvin juttuun ja kinkkumittari sai aikaan remakat naurut puolin ja toisin. Ainoa särö muuten seesteiseen käyntiin tuli, kun ihan loppumetreillä hoitaja kyseli oliko lääkäri käynyt ja olinko saanut vastauksia hoitoa koskeviin kysymyksiini. Kun vastasin myöntävästi ja referoin keskustelun hänkin avautui ja kertoi kysyneensä miten kaksosraskaus vaikuttaa raskausdiabetekseen. Ennen kuin ehdin kysymään "No miten?", hän jatkoi juttua ja tarkisti, että olihan hän nyt ymmärtänyt oikein, että olin jo pidempään noudattanut ruokavaliota eikä kuvaamani ruokavalio ole minulla käytössä vain tämän sokeritestin ajan?? Kun tähän totesin, että joo, vuodenvaihteen jälkeen (pahoinvoinnin laannuttua) olen ko. ruokavaliota seurannut niin hän sanoi sitten ymmärtäneensä oikein, mutta lääkäri oli sanonut ettei se ole mahdollista. Siis haloo? Ruokavaliolla ollessa ei ilmeisesti tule niin kovia lukuja rasituksessa kuin mitä minulla tuli. Aika ikävä kuulla ihan tavallisen keskustelun lomassa lääkärin "kansliamielipide" eritoten kun ko. ihminen oli juuri käynyt luonani keskustelemassa eikä tuon keskustelun aikana osoittanut sanallakaan epäilevänsä minua. Harmi, sillä ko. lääkäri Matiaksen raskauden aikana kuului heihin, jotka jaksoivat kuunnella ja olla kiinnostuneita, asiallisia. Sama lääkäri muuten aikoinaan leikkasi Juhon masustani ulos. Villi veikkaus on, että ensi tiistain käynnistä tulee aika paljon tunteikkaampi reissu ja ehkä jopa äänekkäämpikin mikäli esittävät kovin suuria epäilyksiä vilpittömyyteni suhteen. On varmaan äitejä (???) jotka kaunistelevat totuutta, mutta mitä ihmeen hyötyä siitä olisi minulle ja vauvoille? Ei tajua. Ikävää, että lähtökohtana pidetään vilpillisyyttä eikä vilpittömyyttä.
Muuten sain olla tosi rauhassa, sillä samassa huoneessa ollut pidempiaikainen asukki oli maahanmuuttaja eikä hän edes tervehtinyt takaisin. Sain siis neuloa rauhassa ja pohdiskella tulevaa. Tuloksena yksi hahtuvaimu eli ei ihan hukkaan mennyt päivä.