totesi Juho rötköttäessään sohvalla iltapalan ja suihkun jälkeen. Ja se on paljon se. Kotona, Turussa ei kuukausiin ole ollut Juhon mielestä kivaa päivää. Ei niin kivaa, että siitä olisi erikseen mainittu. Tänään olikin erityinen päivä, Juhon eka kerhopäivä ja sen verran pientä miestä jännitti, että heräsi klo 05 aamulla ja kysyi, joko lähdetään. Kun sitten 07.30 piti oikeasti herätä niin peti olisi ollutkin vielä ihan kiva paikka. Kerhoa siis to ja ma. Muina päivinä sitten kirmaillaankin puistossa, kun keliä vaan piisaisi.
Kumpaankin paikkaan Juho on mennyt innokkaasti. Puistossa oli ollut eka kerralla 5 minuuttia ja komentanut isää lähtemään kotiin. Kerhossa sama juttu, tosin vain parin minuutin viiveellä. Ei mitään ongelmaa jäämisessä ja kuten isäntä asian ilmaisee: "Sehän jää ihan mihin vaan, koska vaan. Kunhan se e ole koti."
Vastapainoksi Matias ei luonteensa mukaisesti ole ilmaissut minkään sortin mielenkiintoa mihinkään. Eka kerralla puistossa oli kyräillyt 20 minuuttia pitkin aitoja ennen kuin alkoi viihtymään yhtään ja tämä isän läsnäollessa. Kertaakaan ei olöe vielä yksin jäänyt Juhon kanssa puistoilemaan... kas kun paikallisessa aidassa on kätevästi reikä. Totutetaan nyt huolella. Niin ja huomioliivi on jo ostettuna pienelle miehelle puistotätien pyynnöstä. Näkyvää karkailijaa kun on helpompi vahtia ja ... etsiä.
Niin anteeksi hidas päivitys... Palus kutsui ja piti meitä vieraana kauan. Palattuamme on ollut aika kiire opetella aikaisempaa elämänrytmiä ja järjestää arkea. Ensimmäiset kesäkurpitsasoseetkin jo odottavat pakkasessa lokakuun loppua, jolloin mini-ihmiset alkavat syödä muutakin kuin maitoa. Niin ja mainittakoon, että sen verran työstä käy kahden imetys, että ensimmäistä kertaa huomaan kalenterista tiiraavani, että kuinka kauan on vielä tavoitteeseen (6kk täysimetys). Takana nyt kuukautta vajaa 5 vuotta jatkuvaa raskaana oloa ja/tai imetystä. Molempia limittän ja yksittäin. Alkaa riittää. Onneksi ollaan voiton puolella. Enää parisen vuotta kai... vähän voi tehdä tiukkaa kun aina ennen on uusi raskaus lopettanut imuttelun. Nyt ei enää uusia raskauksia tule. Nih.